На Богородчанщині відкрили амбулаторію

6 травня у с. Жураках Богородчанської територіальної громади відбулося урочисте відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

«В країні оновлюється медична галузь. Сьогодні держава робить усе для того, щоб значно покращити якість медичних послуг у сільській місцевості. Відкриття цієї амбулаторії є яскравим доказом цього. З появою амбулаторії село Жураки підвищить рівень доступності первинної медичної допомоги населенню. Тепер людям не доведеться їхати за консультацією до місцевих поліклінік та лікарень. Обласна державна адміністрація допомагатиме у вирішенні проблемних питань цієї громади, зокрема й у забезпеченні цієї амбулаторії іншим необхідним медичним обладнанням», - наголосив директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ігор Дмитренко.

Зазначимо, що Жураківська амбулаторія загальної практики сімейної медицини створена на базі фельдшерсько-акушерського пункту цього села та облаштована у приміщенні колишньої сільської ради. Обслуговувати населення будуть два лікаря загальної практики сімейної медицини. У приміщенні проведені ремонті роботи, встановлені металопластикові конструкції вікон та влаштований пандус. Медичне обладнання забезпечено згідно із табелем оснащення. Також закуплено електрокардіограф.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.