Житель Коломийщини, який розбещував неповнолітніх, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок щодо чоловіка, який вчинив розпусні дії щодо малолітніх осіб.

Обвинувачений перебував у фактичних шлюбних відносинах з жінкою. Вони проживали за адресою його проживання. З ними проживала малолітня дочка.

Протягом 2017-2019 років обвинувачений, вчиняв відносно неповнолітньої розпусні дії, які виражались в оголенні останньої, дотиках до її статевих органів та інших частин тіла.

Крім того, обвинувачений вчинив розпусні дії щодо іншої малолітньої. Так, влітку 2018 року обвинувачений, вчинив відносно неї розпусні дії, які виразились в дотиках до грудей останньої, проникненні руками під одяг, намаганні проникнути під її нижню білизну та непристойній розмові з нею про цілування її пупка.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав частково та пояснив, що він перебував з малолітніми потерпілими у хороших відносинах, добре до них ставився, всі дії які вчиняв за їхньою добровільною згодою. У вчиненому він розкаюється, просить суворо не карати, врахувавши, що ним добровільно повністю відшкодовано моральну шкоду потерпілій у розмірі 10 000 грн., та частково (виходячи з розміру 100 000 грн.) - другій потерпілій у розмірі 2 000 доларів США. Він вважає, що вказаний розмір відшкодування цій потерпілій є достатнім і в іншій частині її цивільний позов не визнає.

Неповнолітня потерпіла пояснила, що обвинувачений був їй вітчимом і вони разом із її матір`ю проживали з ним у с. Лісна Слобідка Коломийського району протягом двох років. Приблизно влітку 2018 році обвинувачений почав дозволяти відносно неї непристойні вчинки, коли її матері не було вдома. Обвинувачений просив її нікому не розповідати про це, оскільки їй ніхто не повірить, давав гроші, коли вона хотіла втекти, то він перешкоджав їй, кидав її на ліжко. Гроші у вітчима потерпіла брала через те, що хотіла щоб він її швидше відпустив. Коли була можливість, то вона йшла на прогулянки, щоб не залишатися з вітчимом наодинці. Вона під час непристойної поведінки вітчима завжди була твереза, вперше вживала алкоголь в квітні 2019 року. Факти непристойної поведінка вітчима мали місце приблизно один раз в один чи півтора місяця. Коли обвинувачений вчиняв вказані дії, то вона відчувала страх, розуміла, що це не правильно, опиралася, затулялася руками та ногами, однак, не кричала.

Востаннє такі дії обвинувачений вчинив 10 березня 2019 року, коли мати поїхала до своєї матері в м.Коломию. Обвинувачений просив її показати йому її статеві органи, називав їх «перлиною» та пропонував гроші в сумі 100, 200 та 500 грн. Вітчим лягав біля неї, вона просила залишити її в спокої, телефонувала до матері.

Вони із сестрою вперше розповіли про дії вітчима бабусі, яка розповіла про це матері потерпілої. Сама потерпіла не розповіла матері, тому що боялася, що та їй не повірить, оскільки остання дуже кохала вітчима. Щодо міри покарання обвинуваченого, то потерпіла наполягає на суворому покаранні у виді семи років позбавлення волі.

Суд вважає занадто суворим запропоноване стороною обвинувачення та потерпілих покарання у виді семи років позбавлення волі.

Суд дійшов висновку, що обвинуваченим слід призначити покарання у межах санкції ч. 2 ст.156 КК України, а саме у виді позбавлення волі, однак, звільнити засудженого від відбування призначеного покарання з випробуванням з максимальним розміром іспитового строку та покладенням на засудженого частини обов`язків, передбачених ст.76 КК України, оскільки це, на переконання суду, буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.156 КК України, і призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки.

Вирок виніс суддя Олександр Калинюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.