Франківські депутати вимагають розірвати дипломатичні відносини з РФ

Депутати Івано-Франківської міської ради звернулись зі зверненням до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України щодо підготовки до відсічі вторгненню московського агресора.

Звернення

Восьмий рік триває московська агресія проти України та окупація Криму, частини Донецької і Луганської областей.

Впродовж останніх місяців Москва сконцентрувала на кордонах України найбільше з 2014 року угрупування своїх військ, демонструючи наміри продовжити вторгнення в Україну, а московські політики напряму погрожували геноцидом щодо українців.

Погрози звучали і в квітневому посланні Владіміра Путіна Федеральним зборам Російської Федерації – Москва сама буде проводити «червоні лінії» і «швидко, асиметрично і жорстко» карати за їхній перетин.

Не зважаючи на те, що Кремль зупинив ескалацію і почав відведення військ, всі розуміють, що загроза нового вторгнення може повторитися.

І Україна має бути готова дати відсіч. Готова краще, ніж цього разу. Бо чим менший рівень нашої готовності, тим більш агресивні плани Московії.

Ті проблеми, які проявилися під час останньої ескалації, мають бути вирішені. Жоден «мирний план» не гарантує непереможність нашої держави.

Лише готовність всього суспільства відбити можливий московський наступ, в якій би частині України він не відбувся, та конкретні кроки влади, спрямовані на захист Нації та держави, можуть заставити Москву відмовитись від агресивних планів.

У зв’язку з викладеним вимагаємо зробити те, що влада повинна була зробити під час війни, але досі не зробила:

  • Запровадити режим воєнного стану на тимчасово окупованих та прилеглих до них територіях України.
  • Розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією, вислати дипломатів та закрити державний кордон з РФ (перемовини з державою-агресором вести виключно через міжнародних посередників).
  • Офіційно звернутися до США та Великої Британії, як держав-гарантів України за Будапештським меморандумом, щодо поставок летального озброєння, у тому числі важкого, укласти з ними двосторонні договори про військову допомогу. У разі відмови держав-гарантів розпочати проведення міжнародних консультацій щодо відновлення ядерного статусу України.
  • Звернутися до США про надання Україні статусу Основного союзника поза НАТО (MNNA).
  • Невідкладно ухвалити закони про територіальну оборону України (№ 4504 від 16.12.2020 р.), про цивільну зброю та боєприпаси (№ 4335-1 від 24.11.2020 р.), про встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм (№ 2549 від 06.12.2019 р.), про деокупацію (формула Свободи) (№ 5093 від 18.02.2021 р.), про збільшення військового збору для олігархів (№ 2252-1 від 25.10.2019 р.).
  • Внести зміни до Державного бюджету України з метою збільшення державного оборонного замовлення.
  • Знищити промосковську п’яту колону: заборонити проросійські партії та організації; арештувати рахунки, майно усіх кампаній, де є частка російської власності, та почати процес його конфіскації; усунути російську агентуру зі ЗСУ та спецслужб (посилити контррозвідувальний режим у ЗСУ та спецслужбах, зокрема провести через детектор брехні увесь генералітет на предмет здачі державних інтересів Москві).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.