Житель Долинщини, який вкрав з хати 500 гривень, відсидить два роки у тюрмі

Долинський районний суд виніс вирок щодо жителя Долинщини, який вкрав з хати 500 гривень.

22 січня 2021 року приблизно о 8:30 обвинувачений зайшов через незачинені вхідні двері до приміщення житлової кімнати будинку та, побачивши на столі грошову купюру номіналом 500 гривень, не приховуючи своїх дій від присутнього в цій кімнаті чоловіка, відкрито заволодів цими грошима, та, не реагуючи на зауваження останнього, покинув житло, чим завдав матеріальної шкоди потерпілій на вказану суму.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину. Він повідомив, що зайшов в будинок, побачив на столі купюру 500,00 грн. Він взяв ці гроші, залишив на столі буханку хліба, яку мав з собою, та пішов з хати, хоч батько чоловіка потерпілої, який лежав на ліжку, кричав, щоб він поклав гроші на місце. Він розуміє, що вчинив неправильно і щиро розкаюється у вчиненому, просить пробачення в потерпілої та обіцяє ніколи більше подібного не вчиняти.

Свідок в судовому засіданні вказав, що його дружина є підприємцем і в той день зранку вони поїхали в м.Долину за товаром. Вдома залишили коробки та гроші для оплати за хліб, який привозять в магазин постачальники. Його батько має більше 80 років і хворіє онкозахворюванням та перебував вдома. Через якийсь час він передзвонив і повідомив, що забіг хтось одягнутий в шубу, кинув буханку хліба, взяв гроші та втік, на його крики не реагував. Він викликав поліцю, яка приїхала швидко і вже десь за 30 хвилин затримали обвинуваченого, який віддав гроші.

Зазначимо, що обвинувачений вже 4 рази був суджений за крадіжки.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 186 КК України, та застосувавши ч. 1 ст. 69 КК України, призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Іван Лицур.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.