Долинська міська рада судитиметься з районною радою за приміщення поліклініки

Долинська міська рада планує судитися за приміщення колишньої стоматполіклініки (по вул. Б.Хмельницького, 2).

23 квітня Калуська районна рада залишила приміщення на своєму балансі.

«Більшістю голосів, депутати Калуської ради підтримали проєкт рішення, залишивши приміщення колишньої стоматполіклініки у себе на балансі. Ймовірно, надалі його передадуть в оренду. Однак, відповідно до п. 29 Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою КМУ від 03.06.2020 № 483, не можуть бути використані за будь-яким цільовим призначенням у т. ч. такі об’єкти оренди, як майно закладів охорони здоров’я», - йдеться у повідомленні Долинської ТГ.

Зрештою, під час розгляду питання щодо передачі майна в оренду, керівництво та депутати районної ради, як не прикро, та не дослухались до переконливих слів голови Долинської ТГ Івана Диріва все ж зберегти даний заклад для потреб громади.

«Таке рішення не можна приймати, адже колишня стоматполіклініка належала Долинській лікарні і має бути передана громаді разом з іншим майном медзакладу», – зазначив голова Долинської ТГ Іван Дирів.

Він додав, що після пожежі відчувається дефіцит приміщень. Лікарня наразі має намір перенести в будівлю поліклініки жіночу консультацію.

Окрім того, Іван Дирів зазначив, що районна рада передала громаді майновий комплекс лікарні з борговими зобов’язаннями у обсязі понад 1,3 млн гривень, і при цьому не передала громаді об’єкти, які потенційно можуть бути джерелом доходу. За словами міського голови, такий крок Калуської районної ради ніяк не сприяє діалогу та взаємовигідній співпраці Долинської територіальної громади та Калуської районної ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.