Прикарпатець, який спалив бюлетені у печі, заплатить 850 гривень штрафу

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок щодо жителя Коломийщини, який спалив бюлетені на місцевих виборах 2020 року.

25.10.2020 року о 13 год. 30 хв. обвинувачений, перебуваючи за вказаним місцем проживання, під час проведення голосування виїзною дільничною виборчою комісію № 260386 за місцем проживання виборця (тещі обвинуваченого), усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, посягаючи на виборчі права тещі, а також на порядок проведення виборів, взяв зі столу 2 виборчі бюлетені «Місцеві вибори 25 жовтня 2020 року» після реалізації нею свого активного виборчого права та знищив вказані виборчі бюлетені шляхом спалювання в печі літньої кухні.

Інцидент стався в с. Тростянка Коломийського району.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні вказаного злочину визнав повністю та підтвердив обставини вчиненого, вказані в обвинувальному акті. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаюється.

Суд вважає, що згідно зі ст.66 КК України обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченого, є його щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального проступку.

Обставини, які обтяжують покарання обвинуваченого, вказані в ст.67 КК України, відсутні.

Суд враховує особу винного, який вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем свого проживання (а.п.101).

Суд дійшов висновку, що за наявності вказаних обставин, що пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, при призначенні обвинуваченому покарання слід застосувати положення ч. 1 ст. 69 КК України та призначити покарання у виді штрафу нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією ч.2 ст.158-1КК України.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 158-1 КК України, і призначив йому покарання із застосуванням ч.1 ст. 69 КК України у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Вирок виніс суддя Олександр Калинюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.