Водій, який у Коломиї смертельно травмував дитину, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який смертельно травмував дівчинку у м.Коломиї.

20 червня 2020 року приблизно о 14:39 хвилин обвинувачений водій , керуючи автомобілем марки RENAULT KANGOO, виїхав на перехрестя вулиць Мазепи та Миколайчука у м.Коломиї. При цьому водій не дав дорогу пішоходам, які переходили нерегульованим пішохідним переходом через проїзну частину, на яку він повертав, своєчасно не вжив заходів до зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, внаслідок чого вчинив наїзд на двох малолітніх.

У результаті порушення обвинуваченим водієм Правил дорожнього руху України трапилась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої дівчинка отримала ушкодження, від яких настала її смерть.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав в повному обсязі. Він пояснив, що позаду його автомобіля вибігла дівчинка, він хотів її об`їхати, здійснюючи маневр ліворуч, в цей час він проявив неуважність та наїхав на потерпілу. Одразу вийшов з автомобіля, відніс дитину на руках на узбіччя. Після приїзду швидкої медичної допомоги дитину забрали до лікарні, а його на медичне освідування, і він взнав, що дитина загинула. У вчиненому щиро кається, не бажав настання таких наслідків, цивільний позов потерпілої визнає в повному обсязі, буде відшкодовувати.

Потерпіла в судовому засіданні, заявлений нею цивільний позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди підтримала в повному обсязі, просила задовольнити, не настоювала на суворому покаранні обвинуваченого. Речовий доказ, дитячий велосипед просила не повертати їй.

Коломийський міськрайонний відділ Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області вважає, що виправлення обвинуваченого без ізоляції від суспільства можливе та не становить високої небезпеки для суспільства чи окремих осіб.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 (один) рік. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки.

Вирок винесла суддя Наталія Махно.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.