Верховний суд не визнав бездіяльності ЦВК щодо виборів в окрузі №87

19 квітня Верховний Суд як суд апеляційної інстанції розглянув справу кандидата Василя Вірастюка проти Центральної виборчої комісії щодо визнання її бездіяльності, невстановлення результатів виборів та невизнання його обраним народним депутатом. Про це повідомили в громадянській мережі ОПОРА.

Суд відхилив скаргу кандидата та залишив без змін рішення суду першої інстанції.

«Верховний Суд вказав, що встановлення результатів виборів - це не просто формальна стадія виборчого процесу, на якій здійснюється механічний обрахунок (перевірка обрахунку) голосів, а передбачений законом процес (послідовність дій) ЦВК, спрямованих на прийняття, перевірку та фіксацію результатів голосування. Обставини справи свідчать, що ЦВК послідовно вживала заходи з метою належного встановлення результатів голосування, проте існували об’єктивні обставини, що унеможливили своєчасне встановлення результатів голосування. Тому були відсутні підстави визнавати протиправною бездіяльність ЦВК щодо невстановлення результатів голосування 12 квітня», - йдеться у повідомленні.

Також найближчими днями Верховний Суд розглядатиме апеляцію ЦВК на Рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 17 квітня 2021 року в справі №9901/108/21, яким було частково задоволено позов політичної партії “Слуга народу” до ЦВК.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.