Ревнивець, який застрелив суперника, отримав 12 років тюрми

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок щодо жителя Косівщини, який на грунті ревнощів застрелив суперника.

Обвинувачений з 2015 року проживав разом з дружиною та двома малолітніми дітьми у с. Середньому Березові Косівського району. У червні 2018 року дружина покинула його та разом з дітьми переїхала проживати до своєї матері у с. Спас Коломийського району. Обвинувачений, намагаючись примиритися з дружиною, стежив за нею та дізнався, що вона неодноразово відвідувала в с. Кропивище Коломийського району потерпілого. Обвинувачений приревнував її до нього. На грунті ревнощів обвинувачений вирішив позбавити життя потерпілого.

Обвинувачений придбав мисливську рушницю та патрони. У вересні 2018 року близько 20 год. обвинувачений, перебуваючи в лісовому масиві між селами Спас та Кропивище Коломийського району Івано-Франківської області , побачив потерпілого, який рухався лісовою дорогою в його напрямку. Він вийшов із-за дерев назустріч потерпілому та здійснив з близької відстані два цілеспрямовані постріли патронами 16-го калібру у життєво важливі ділянки тіла - грудну клітку та голову. Від отриманих ушкоджень настала смерть потерпілого.

Переконавшись, що потерпілий не подає ознак життя, обвинувачений відтягнув його тіло з дороги в ліс, де прикрив гіллям та листям, а також з метою приховання слідів злочину викинув вглиб лісу вистріляні гільзи, речі потерпілого та свої мобільні телефони, а сам з місця події скрився.

Обвинувачений вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень не визнав, в судовому засіданні давати показання відмовився згідно положень ст. 63 Конституції України. Заперечив щодо задоволення цивільного позову потерпілої про стягнення завданої злочином матеріальної та моральної шкоди.

Незважаючи на те, що обвинувачений вину у вчинених кримінальних правопорушеннях не визнав, його вина доведена сукупністю зібраних в кримінальному провадженні та досліджених в судовому засіданні доказів, які суд вважає належними та допустимими.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України. Відповідно до ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно визначив обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк 12 (дванадцять) років.

Вирок винесла суддя Богдана Беркещук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.