Зловмисники, які спалили комору на Городенківщині, відбулись умовними термінами

Городенківський районний суд виніс вирок щодо двох прикарпатців, які з мотивів помсти спалили комору жительці Городенківщини.

В період часу з 2008 по 2020 рік обвинувачений періодично проживав із жінкою в домогосподарстві її матері. В 2020 році між обвинуваченим та жінкою склались неприязні відносини у зв`язку із тим, що остання в 2019 році виїхала за межі України та розпочала відносини з іншим чоловіком. Дізнавшись про відносини із іншим чоловіком, будучи обуреним такими діями останньої вирішив їй помститися шляхом підпалу господарської будівлі, яка належала її матері.

До реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на знищення чужого майна шляхом підпалу, а саме господарського приміщення комори, вирішив залучити свого товариша, якому 1 березня 2020 року приблизно о 20:00 хв., перебуваючи в м. Городенці Івано-Франківської області повідомив про свій злочинний намір. В свою чергу співучасник, будучи обізнаним про злочинний намір обвинуваченого, на вказану пропозицію погодився.

1 березня 2020 року приблизно о 22:00 вони приїхали до господарства, при собі мали пластмасову пляшку із бензином та ганчірку. Зайшовши на територію господарства,підійшли до господарського приміщення - комори, підпалили облиту бензином ганчірку, та через дерев`яний отвір комори закинули її на горище. Внаслідок умисних злочинних дій загорілось дерев`яне перекриття вказаного господарського приміщення та наявне в ньому майно. Після вчинення своїх дій зловмисники на автомобілі покинули місце події.

В судовому засіданні обвинувачені вину визнали повністю та підтвердили вчинення ними дій при обставинах, які зазначені в обвинувальному акті.

Потерпіла подала до суду заяву в котрій просила проводити розгляд справи за її відсутності. Зазначила, що їй шкода відшкодована в повному обсязі і вона жодних претензій до обвинувачених немає. На суворому покаранні не наполягала, просила призначити покарання не пов`язане із позбавлення волі.

Суд визнав обвинувачених винними та призначив покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнив їх від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 (один) рік 6 (шість) місяців.

Вирок виніс суддя Роман Гайдич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.