Нардеп пропонує запровадити моніторинг стану Домбровського кар’єру

Народний депутат від Калущини Едуард Прощук під час брифінгу у Верховній Раді публічно підняв питання Домбровського кар'єру та надзвичайної екологічної ситуації в Калуському гірничо-промисловому районі.

«За словами фахівців, ситуація на Домбровському кар'єрі з кожним роком ускладнюється. А ще гіршим є те, що не проводиться системний аналіз та моніторинг – і ми не маємо актуальних даних про ситуацію сьогодні», — відзначає Едуард Прощук.

Як відомо, в кар’єрі зберігаються величезні об’єми відходів колишніх калійного та магнієвого заводів. Розсоли просочуються, витікають і можуть становити загрозу для запасів питної води в регіоні. Саме тому народний депутат наголошує на важливості запровадження системного моніторингу, який готові проводити фахівці з Івано-Франківського університету нафти й газу. Запит на фінансування та обґрунтування необхідності проведення моніторингу вже направлений у профільне міністерство.

Едуард Прощук повідомив, що фінансовий запит на проведення моніторингу Домбровського кар’єру у 2021 році становить 2,3 млн гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.