На вихідних на Івано-Франківщині сталось 149 пожеж в екосистемах

Протягом вихідних в Івано-Франківській області внаслідок 149 пожеж сухої рослинності та сміття було знищено десятки гектарів екосистем Прикарпаття. Про це повідомили в пресцентрі ДСНС в Івано-Франківській області.

«Найчастіше винуватцями таких ситуацій є громадяни, котрі спалюють суху рослинність та сміття, забуваючи, або не зважаючи на шкоду та потенційну небезпеку такої діяльності. Адже навіть підпал невеликої купи сміття та трави може розповсюдитись, знищуючи цілі гектари екосистем Прикарпаття. Жахливо, що деякі громадяни навіть спалюють сухостій прямо на галявинах, посеред лісових масивів🌳🌲. Важко уявити, до яких наслідків могли б призвести такі дії, якби не оперативні дії пожежно-рятувальних підрозділів🚒, які вже декілька разів встигали вчасно приборкати полум’я та запобігти його перекиданню на лісові масиви. Людей не спиняє досвід інших, не спиняє те, що їхні легковажні вчинки можуть завдати величезних збитків екології та економіці краю, можуть вартувати життя десятків тварин, або ж, як показує практика, навіть людей, в тому числі самих ж паліїв», - йдеться у повідомленні.

Законом заборонено випалювання сухої рослинності. За спалювання сухої трави та листя законом передбачений штраф до 153 тис. грн. За підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати 5 років в'язниці.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.