Суд скасував рішення ОВК про визнання виборів недійсними на дільниці у Маняві

Пізно ввечері 8 квітня 2021 року Івано-Франківський окружний адміністративний суд прийняв рішення у справі № 300/1486/21, яким повністю задовольнив позовні вимоги кандидата у народні депутати Олександра Шевченка визнати протиправною та скасувати постанову № 41 від 02.04.2021 року про визнання недійсним голосування на дільниці №260025 (с. Манява). Про це повідомили в громадянській мережі ОПОРА.

Голосування на дільниці у с. Манява окружна виборча комісія визнала недійсним під час повторного підрахунку на цій дільниці. Так, суд встановив, що до витягу зі списку виборців було включено 82 особи, з них 81 виборця - проголосували. Всього на дільниці взяли участь у голосуванні 391 виборець.

Суд вказав, що, визнаючи голосування недійсним, ОВК зазначила про безпідставну видачу 50 бюлетенів, однак в судовому засіданні не навела доказів визначення безпідставним саме таку кількості осіб, які отримали бюлетені за витягом зі списку виборців. Тобто, доводи ОВК не знайшли свого належного підтвердження в суді. З цих підстав позов було задоволено повністю.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.