Прикарпатець, який «замінував» офіс політичної партії, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо прикарпатця, який вчинив завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу офісу політичної партії «Голос».

4 листопада 2020 року, близько о 11 год., обвинувачений знаходився у приміщенні квартири свого товариша, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, зателефонував на мобільний номер, що є службовим номером Івано-Франківської обласної територіальної організації політичної партії «Голос». В ході спілкування з представниками Івано-Франківської обласної територіальної організації політичної партії «Голос», він висловив своє невдоволення тим, що політична партія «Голос» не виплатила грошову винагороду членам дільничних виборчих комісій, за роботу проведену на місцевих виборах, що відбулися 25.10.2020 року. В ході конфлікту обвинувачений погрожував пошкодити, шляхом підпалу, офісне приміщення Івано-Франківської обласної територіальної організації політичної партії «Голос», що за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Академіка Сахарова, 23Б.

Також він здійснив дзвінок до екстреної служби та повідомив про замінування офісного приміщення Івано-Франківської обласної територіальної організації Політичної партії «Голос», що за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Академіка Сахарова, 23Б. За неправдивими повідомленнями про замінування вказаного вище об`єкту, працівники вибухово-технічного відділу ГУ НП в Івано-Франківській області, з метою виявлення та знешкодження вибухових речовин, вибухових пристроїв та інших загроз, 04.11.2020 року провели обстеження приміщення та прилеглої території. За результатами відповідних обстежень будь-яких вибухово-технічних пристроїв не виявлено, що підтверджує неправдивість здійсненого обвинуваченим повідомлення про замінування.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчиненого ним злочину, зокрема зазначив, що він приймав участь на виборах до місцевих рад у дільничній виборчій комісії від партії «Слуга народу». За наслідками виборчого процесу всі партії оплачували своїм представникам за роботу у виборчій дільниці, і тільки представником від політичної партії «Голос» не було здійснено оплату за виконану роботу членам дільничної комісії. Будучи розлюченим через вказані обставини, перебуваючи у квартирі свого знайомого у зв`язку із сімейними непорозуміннями на той час з дружиною, він зателефонував з свого номера телефону на гарячу лінію та повідомив про підготовку вибуху, яке загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, здійснив дзвінок до екстреної служби та повідомив про замінування офісного приміщення партії «Голос». Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Дослідження фактичних обставин справи було обмежено допитом обвинуваченого. Суд, визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.259 ч.1 КК України, та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. На підставі ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування призначеного основного покарання у виді двох років позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.

Вирок виніс суддя Олег Лазарів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.