На трасі Р-24 планують побудувати міст та ще два відремонтувати

Роботи на мосту через річку Мачуру в селищі Ворохті

На автодорозі Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський у 2021 році передбачено капітально відремонтувати два та побудувати один міст. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг Івано-Франківської області.

Роботи на мосту через річку Лючка в селі Стопчатів Косівського району, км 94+415 км цієї дороги, йдуть повним ходом. Там завершуємо армування монолітної плити. Влаштовуємо підходи до мосту – перехідні плити, та основу для спорудження консолей тротуарів. Рух транспорту здійснюється тимчасовим об’їзним мостом.

«Розпочали виготовлення проектно-кошторисної документації на другий об’єкт у Стопчатові – капітальний ремонт 12-метрового арочного мосту на км 93+710 а/д Р-24. Діючий міст не відповідає сучасним вимогам за вантажопідйомністю та габаритом, спостерігається руйнування кам’яної кладки стінки мосту, тріщини, випадання окремих фрагментів кам’яної кладки у зводі арки», - йдеться у повідомленні.

Тривають роботи на мосту через річку Мачура в селищі Ворохта, а/д Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський, км 16+391. Він побудований у 1968 році. За результатами обстеження об’єкту виявлені наступні дефекти та пошкодження: підмив фундаментів берегових опор, руйнування кам’яних берегових опор. На об’єкті збудували тимчасовий об’їзний міст. За сприятливих умов влаштують асфальтобетонне покриття на підходах до мосту та скерують ним рух траспорту. Опісля почнеться демонтаж діючого та будівництва нового мосту довжиною 18,5 пог. м.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.