Поліція розслідує 17 проваджень щодо порушень на виборах в окрузі №87

На Івано-Франківщині поліція розпочала 17 кримінальних проваджень щодо порушень на проміжних виборах народного депутата в окрузі №87.

12 із них - пов’язані із порушенням виборчого законодавства, ще 5 - стосуються виборчого процесу. Загалом правоохоронці отримали 113 повідомлень про ймовірні порушення. Про це повідомили у поілції.

Загалом на лінію 102 надійшло 113 повідомлень. Після ретельної перевірки отриманої від громадян інформації поліцейські склали 12 адміністративних протоколів: в основному вони стосувалися порушень виготовлення або розміщення матеріалів передвиборної агітації.

Окрім того, слідчі та підрозділи дізнання розпочали 17 кримінальних проваджень. 12 із них - безпосередньо пов‘язані з порушенням виборчого законодавства, 5 – опосередковано пов’язані з порушенням виборчого процесу.

Зокрема кримінальні провадження розпочаті:

- 1 - за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права…, роботі виборчої комісії…, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України);

5 – за фактами підкупу виборців (ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України);

1 – за фактом використання підроблених документів (ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України);

4 - за фактами завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності (ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України).

Також у період із 2 по 3 квітня поліцейські розпочали шість кримінальних проваджень за фактами викрадення виборчих бюлетенів шести дільничних виборчих комісій. У ході досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях проведено огляди місця події в приміщенні окружної виборчої комісії, допитано свідків, зокрема представника кандидата в народні депутати, трьох членів ОВК №87, 64 членів ДВК, у тому числі голів, заступників та секретарів, вісім працівників поліції, трьох офіційних спостерігачів, двох журналістів та директора будинку культури, де розміщена ОВК. Також заплановано ряд оперативних заходів та слідчих дій.

«Поліцейські Івано-Франківщини ретельно вивчають усі повідомлення, у тому числі інформацію в мережі Інтернет, про можливі порушення виборчого законодавства і після проведення першочергової перевірки надають усім подіям правову кваліфікацію», - йдеться у повідомленні.

За всіма розпочатими кримінальними провадженнями проводиться розслідування.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.