Суд відхилив скаргу Шевченка про незаконність перерахунку голосів на дільниці у Микуличині

Івано-Франківський окружний адміністративний суд повністю відмовив у задоволенні позову Олександра Шевченка до окружної виборчої комісії про визнання протиправним рішення про проведення повторного підрахунку голосів на дільниці №261029 (с.Микуличин). Про це повідомили в громадянській мережі ОПОРА.

«Суд встановив, що на сейф-пакетах були лише підписи членів ДВК, не було печатки та прізвищ з ініціалами членів ДВК. Суд вказав, що одних підписів, без печатки ДВК та прізвищ з ініціалами - недостантьо. На думку суду, в ОВК були підстави вважати наявні ознаки розпечатування запакованих документів, а це є обов’язковою підставою для прийняття рішення про повторний підрахунок голосів. Відповідно постанова ОВК та рішення про повторний підрахунок голосів - є законними та обгрунтованими», - йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що ОВК встигла перерахувати голоси на дільниці дільниці № 261029 на засіданні 3 квітня та виявила розбіжності у голосах за кандидата Олександра Шевченка. ОВК нарахувала на дільниці № 261029 за кандидата у народні депутати Олександра Шевченка 299 голосів , в той час як на упаковці вказано 402 голоси. Один бюлетень у пачці виявився з позначкою за іншого Олександра Шевченка (1974 р.н.).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.