Бойчук передумав закривати долинський «Теплий дім»

Закриття Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» стало наслідком затвердження у 2019 році Регіонального плану дій з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Івано-Франківській області. Про це заявив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

«На жаль, мені вчасно не донесли об’єктивну інформацію про ситуацію, що виникла довкола «Теплого дому». Детальніше в проблемі я розібрався вже після рішення сесії Івано-Франківської обласної ради. Остаточні висновки щодо помилковості такого рішення я зробив під час сьогоднішнього засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України. Складається враження, що окремі чиновники, які ще у 2019 році ініціювали це рішення, напевне забули про свою місію. Саме тому воно й потрапило на розгляд депутатів обласної ради. Дуже шкода, що така ситуація виникла», - сказав голова ОДА.

Бойчук зазначив, що ініціював службове розслідування у відповідних підрозділах облдержадміністрації.

«Мені важливо вияснити, чи були якісь порушення з боку працівників ОДА. Якщо це підтвердиться, винні понесуть справедливе покарання, матеріали розслідування ми передамо правоохоронним органам. Зараз найважливіше - інтереси дітей. Тому ми терміново готуємо проєкт рішення про зупинку ліквідації «Теплого дому» та подаємо його обласній раді. Також будемо вирішувати питання про належне фінансування закладу в цьому році. Вважаю, що у дітей, які найбільше потребують нашої підтримки та допомоги, не можна забирати «Теплий дім». Там створені всі умови для їх комфортного перебування. Дітям там точно буде затишно і безпечно. Тому моя позиція проста - центр має працювати. Будь-яке намагання його закрити - це зазіхання на права дітей!», - заявив А.Бойчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.