Прикарпатець відсидить 3,5 роки за крадіжку з магазину

Калуський міськрайонний суд виніс вирок щодо уродженця Тернопільщини, який обікрав магазин.

15 квітня близько 23:00 обвинувачений разом із невстановленою слідством особою, приїхали до магазину «Галичанка» з метою викрадення майна. Обвинувачений за допомогою невстановленого предмету відважив бокові дерев`яні двері магазину, після чого таємно проник всередину приміщення магазину.

З магазину викрали ноутбук, який належав сину підприємця, а також алкогольні напої, кондитерські вироби, пельмені та сигарети. Власники оцінили збитки на суму 8,5 тис. гривень.

Крім того, потерпілі вимагали стягнути з обвинуваченого 12 тис. гривень, оскільки напередодні Великодня втратили прибуток через проведення інвентаризації.

Обвинувачений у судовому засіданні вину визнав повністю, зокрема вказав, що вчинив крадіжку з магазину за описаних в обвинувальному акті обставинах, у зв`язку зі скрутним матеріальним становищем та просив врахувати, що у нього народилася дитина. Відносно заявленого цивільного позову, то матеріальну шкоду не визнав, моральну шкоду визнав частково, однак не вказав на яку суму, розкаявся, просив суворо не карати.

Потерпілі подали заяви про розгляд справи без їхньої участі, відносно призначення покарання обвинуваченому, поклалися на розсуд суду.

Зазначимо, що обвинувачений був неодноразово засуджений за крадіжки. Востаннє, у січні 2021 року був засуджений Коломийським міськрайонним судом до 3,3 років позбавлення волі.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК Українита призначив йому покарання у виді 3 (трьох) років 6 (шість) місяців позбавлення волі. На підставі ч. 4 ст. 70 КК України шляхом часткового складання призначеного покарання за цим вироком та покарання, призначеного за попереднім вироком Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 20.01.2021, визначив остаточне покарання у виді 3 (трьох) років 6 (шість) місяців позбавлення волі.

Вирок винесла суддя Ірина Сухарник.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.