На Івано-Франківщині частково дозволять діяльність бізнесу

26 березня відбулося засідання регіональної комісії ТЕБ та НС. На ньому прийняли ряд важливих рішень щодо карантину в Івано-Франківській області. Про це повідомив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

«Хочу нагадати, що приналежність до кожної зони визначається відповідно до певних показників, які характеризують епідситуацію в області. Наразі ці показники на Прикарпатті хоча й знижуються, але все ще відповідають критеріям «червоної» зони. Тому наша область наразі не може перейти у «помаранчеву». До остаточної стабілізації ситуації ми не можемо скасовувати ті обмеження, які впливають на епідемічну ситуацію, зокрема проведення масових заходів та концентрація людей у транспорті», - зазначив А.Бойчук.

Враховуючи останні зміни від Кабінету Міністрів України, в області послаблять деякі протиепідемічні заходи.

«Є підстави поетапно скасовувати обмеження у сфері освіти: спочатку в закладах дошкільної освіти, згодом у закладах загальної середньої освіти для учнів 1-4 класів, з обов’язковим дотриманням протиепідемічних заходів. Крім того, задля вирішення проблем малого бізнесу, напрацьовано та введено в дію відповідні рекомендації для створення умов, що дозволять частково відновити роботу підприємців в умовах карантину», - сказав Бойчук.

Влада планує забезпечувати моніторинг епідемічної ситуації в розрізі районів та окремих населених пунктів Прикарпаття. Це дозволить контролювати ситуацією на конкретних територіях області та оперативно реагувати на неї.

До вашої уваги постанова Комісії ТЕБ та НС.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.