В Обласній клінічній лікарні встановили сучасний УЗД-апарат

Днями у палаті інтенсивної терапії відділення екстреної медичної допомоги Обласної клінічної лікарні встановили новий сучасний УЗД апарат.

За словами лікарів, відтепер є можливість оглянути пацієнта на місці, без перевезення його у кабінет УЗД і це дуже важливо, оскільки тут знаходяться важкохворі пацієнти.

Лікарка ультразвукової діагностики Вікторія Шеремета якраз оглядає жінку, яку госпіталізували кілька годин тому. Медик оцінює стан серцево-судинної системи пацієнтки, поверхневих відділів легень, що є актуальним у період пандемії.

«Цей апарат оснащений двома датчиками, які дають змогу оцінити всі системи: судинну, дихальну, травну, стан печінки і м’язів, — пояснює Вікторія Шеремета. — Крім того, в період пандемії мають місце тромбози, тож є змога дослідити прохідність магістральних судин. Спеціальний доплер наводимо на судину й таким чином бачимо її прохідність».

Нові УЗД апарати фірми Samsung є також у хірургічному кабінеті відділення ультразвукової діагностики, поліклінічному відділенні для проведення тонкоголкової пункційної біопсії щитоподібної залози, у відділенні церебро-васкулярної патології для оцінки кровопостачання мозку.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.