На Прикарпатті завершились зйомки фільму «Памфір»

Завершились зйомки дебютного ігрового повнометражного фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Картину, що створюється за підтримки Держкіно знімали в Карпатах та на Буковині з жовтня 2020 року по лютий 2021 року. Унікальні локації були знайдені у більш ніж десяти населених пунктах Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Кастинг на виконавців головних та епізодичних ролей тривав більше двох років. Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Олександр Ярема, Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Петро Чичук, Галина Свята, Георгій Поволоцький, Олексій Лейбюк та Зіновій Симчич. Окрім професійних акторів до зйомок масових сцен залучили і місцеве населення.

Оператор-постановник стрічки – Микита Кузьменко, випускник Global Cinematography Institute в Лос-Анджелесі, відомий операторською роботою над документальним фільмом «Жива ватра» та великою кількістю музичних відеокліпів для українських та світових виконавців серед яких Джамала, Монатік, Onuka, Katy Perry та CardiB.

«Пройдено найважливіший етап в створенні фільму, колективний творчий процес, в якому ми полювали на «чудо». Дякую всій знімальній групі і всьому акторському складу», - зазначив режисер-постановник Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Продюсерка проєкту Олександра Костіна зазначила, що попереду постпродакшн фільму у Франції та Польщі.

«Памфір» - історія про хорошого сім’янина, якому доля дає випробування, де він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

«Памфір» створюється у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Виробництво фільму здійснює компанія BOSONFILM спільно з LesFilmsD’Ici,MADANTS, Quijoteта у партнерстві зMainstreampictures. Продюсери проекту - Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан, Клаудія Смея, Богна Шевчик та Жанкарло Насі.

Реліз фільму запланований на 2022 рік.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.