Житель Богородчанщини, який намагався виробляти пальне, відбувся умовним терміном

Богородчанський районний суд виніс вирок щодо жителя с.Монастирчани, який організувував незаконне виробництво пального.

Чоловік незаконно виготовив пальне, яке є підакцизним товаром. При цьому він не був особою, яка зареєстрована як суб`єкт підприємництва та не мав відповідних дозволів і ліцензій на виготовлення пального.

Незаконне виготовлення пального обвинувачений мав намір здійснювати шляхом перегону нафтової суміші за допомогою саморобного пристрою у вигляді металевої бочки об`ємом 400 л з приєднаною до неї трубою діаметром 50 мм та довжиною 15 метрів, який знаходився на залісненій території, неподалік річки Бистриці Солотвинської, у с. Монастирчани Богородчанського району, де був змонтований при невстановлених слідством обставинах невідомими особами.

Через декілька днів невстановлені особи привезли обвинуваченому каністри з нафтовою сумішшю в загальній кількості близько 460 літрів, які розгрузили на залісненій території у с. Монастирчани, де знаходився вищезазначений саморобний пристрій для перегону нафтової суміші. При цьому вказані каністри з вищевказаною сумішшю обвинувачений прийняв та приховав, прикривши їх гілками від дерев, з метою використання у подальшому під час незаконного виготовлення пального.

25 листопада 2020 року обвинувачений залучив до роботи свого односельчанина. Вони перемістили каністри з нафтовою сумішшю від місця їх зберігання до саморобного пристрою для перегону та заповнили металеву бочку вказаною сировиною, попередньо розпаливши під вказаним пристроєм багаття.

Після нагрівання бочки розпочався процес перегону нафтової суміші на бензин, який почав виділятися через металеву трубу, що перебувала у траншеї з водою для охолодження. Вони перелили отриманий бензин у кількості 70 літрів у дві 30-ти літрові каністри та в одну 20-ти літрову каністру, заповнивши її наполовину. Через деякий час з указаної труби почало виділятись дизельне паливо, яке у кількості 365 літрів перелили в одну 50-ти літрову та в одинадцять 30-ти літрових каністр, з яких десять заповнили повністю та одну наполовину.

Того ж дня, близько 17 години, працівники Надвірнянського міжрайонного відділу УСБ України в Івано-Франківській області виявили незаконні дії обвинуваченого та викликали на місце події слідчо-оперативну групу з числа працівників Богородчанського ВП ГУНП в Івано-Франківській області.

В ході проведення досудового розслідування 29.12.2020 року між прокурором Поп"юком В.Д. та підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.204 КК України та призначити покарання у виді 3 років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення. На підставі ст.75 КК України звільнив засудженого від відбування призначеного судом основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк терміном на 2 роки.

Вирок виніс суддя Л.Битківський за участю прокурора Поп’юка В.Д.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.