В Івано-Франківську стартувала виставка рисунків Михайла Гладюка

17 березня в Центрі сучасного мистецтва у форматі «онлайн» відкрилася виставка графіки франківського художника Михайла Гладюка. Про це повідомили в Департаметі культури Івано-Франківської міської ради.

На виставці представлено 16 рисунків, в яких художник осмислює природу людини.

«1375 грам буття» (а саме така вага середньостатистичного чоловічого мозку) — це шістнадцять рисунків, умовно об'єднаних у серію, в яких осмислюється матеріалістична, скінченна природа людини. Де мозок виступає у ролі головної дійової особи, матеріального (графічного) символа — людської свідомості, Я чи Душі. Разом із цим, мозок залишається і біологічною структурою, одним із численних органів людського організму. І в наш час розвитку науки і технологій, мозок людини все ще залишається не до кінця вивченим, як у біологічному так і соціально-психологічному аспектах. У мистецькому, йому надається (автором) особливого сакрального значення, однак на противагу релігійній свідомості з її вищим буттям, він є невіддільним від матеріального світу. У графічних роботах через висвітлення, значущих для автора питань, вибудовується і демонструється парадигма світосприйняття», - йдеться у повідомленні організаторів виставки.

Виставка експонуватиметься до 7 квітня.

Гладюк Михайло Олегович народився 1991 р., закінчив «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», Інститут мистецтв за спеціальністю графічний дизайн (2009 - 2014). Пріорітет в роботі: графіка, живопис, графічний дизайн.