Верховний суд поновив на посаді одіозну суддю Оксану Царевич

Верховний суд України поновив на посаді суддя Печерського суду Оксану Царевич, яка засудила 9-х майданівців за поїздку в Межигірʼя 29 грудня 2013 року. Про це повідомили в проєкті Prosud.

«Деяких водіїв насправді не було на цій акції, усі рапорти були сфальшовані, а на деяких не було навіть підпису співробітників ДАІ. Ці справи потрапили до Царевич з втручанням в автоматизовану систему, тобто вручну. Так ось, сьогодні найреформованіший Верховний суд СКАСУВАВ указ про звільнення судді Царевич. Це означає її фактичне поновлення з правом на величезні компенсації за наш з вами рахунок. Також Царевич можуть повернути право здійснювати правосуддя. Раніше її вже виправдали від вчинення злочину. Тепер повернули посаду. Печерський суд знову такий же як у часи Януковича», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, суддя Царевич жила у Калуші, де закінчила школу і чотири курси інституту права, економіки та будівництва за спеціальністю «правознавство» в Івано-Франківську.

У 2003 році закінчила Івано-Франківський інститут права, економіки та будівництва. 2005 — Міжнародний науково-технічний університет за спеціальністю «правознавство».

У 2005 року заочно отримала повну вищу юридичну освіту в київському Міжнародному науково-технічному університеті. Того ж року Царевич пішла працювати в суд, ставши помічником судді Калуського міськрайонного суду Миколи Гриніва.

19 листопада 2010 року Віктор Янукович підписав указ про призначення Царевич суддею.

29 вересня 2016 Царевич було звільнено з посади судді указом президента Порошенка.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.