У Долинській лікарні складна фінансова ситуація

У Долинській багатопрофільній лікарні заблоковано кошти на оплату енергоносіїв та медикаментозного забезпечення окремих груп населення у зв’язку з неприйняттям закладів у власність. Про це повідомили у Калуській районній раді.

«Затягування процесу прийняття КНП «Долинська багатопрофільна лікарня» та КНП «Центр первинної медичної допомоги» у комунальну власність та несплата комунальних послуг і енергоносіїв створює загрозу для життя і здоров’я пацієнтів та унеможливлює нормальне функціонування, надання медичних послуг хворим на COVID-19», - переконаний голова Калуської районної ради Михайло Лаврів.

Відбулася нарада голови районної ради Михайла Лавріва та генерального директора лікарні Мирослава Вакалюка за участі головного бухгалтера Тетяни Мелешко та медичного директора Ольги Ільчишин, у ході якої акцентували увагу на основних проблемних питаннях. Зокрема, досі не затверджено фінансовий план медичного закладу, а через затягування процесу прийняття лікарні у комунальну власність Долинською міською радою неможливе використання коштів на енергоносії і комунальні послуги. Крім того, затверджені Долинською міською радою суми на оплату енергоносіїв і комунальних послуг – недостатні: при потребі на рік 6 млн 400 тис. гривень затверджено всього 2 млн гривень.

Ще однією проблемою є критична заповнюваність лікарні хворими на COVID-19: із планових 115 ліжок на сьогодні розгорнуто 130 ліжок, які заповнені на 100%.

Аналогічна ситуація і в «Центрі первинної медичної допомоги» Долинської районної ради, де не затверджений фінансовий план Центру та неможливе використання коштів на енергоносії і комунальні послуги через затягування процесу прийняття закладу у комунальну власність Долинською міською радою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.