Франківця засудили до восьми років ув’язнення за вбивство знайомого

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо уродженця Отинії, який побив до смерті співчарочника.

Злочин стався в ніч з 26 на 27 жовтня 2018 року у житловій квартирі в Івано-Франківську. Двоє чоловіків посварилися під час вживання алкогольних напоїв. Обвинувачений завдав іншому чоловікові численні тілесні ушкодження ударами рук та ніг. Це призвело до смерті потерпілого.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину та цивільний позов потерпілої не визнав.

Суду пояснив, що в кінці жовтня 2018 року близько обіду він стояв навпроти магазину, де до нього підійшов незнайомий чоловік та запропонував роботу, на що він погодився і вони пішли в кінець району «Пасічної» в м. Івано-Франківську до останнього додому. Йдучи по дорозі вони купили сигарети і випивку. Коли прийшли, подивились на об`єм робіт по ремонту сараю і сіли перекусити. В цей час підійшла дружина потерпілого і почала сварку через випивку.

Після виконання будівельних робіт потерпілий заплатив йому частину грошей. Вони пішли до квартири, де вживали спиртні напої, після чого він пішов пограти на автоматах. До квартири він повернувся близько 14 год., відкрив кімнату та побачив потерпілого, який лежав у крові без ознак життя. Швидку допомогу та поліцію він не викликав, а покинув квартиру і два дні зловживав спритним, доки його не затримали. Він пояснив, що в його житлі тимчасово проживали двоє чоловіків, які могли бути причетні до злочину.

Незважаючи на те, що обвинувачений вину у вчиненому кримінальному правопорушенні не визнав, його вина повністю доведена сукупністю зібраних в кримінальному провадженні та досліджених в судовому засіданні доказів, які суд вважає належними та допустимими.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з часу фактичного затримання 30 жовтня 2018 року.

Вирок виніс суддя Роман Хоростіль.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.