Івано-Франківська міська рада прийняла звернення на захист Сергія Стерненка

Депутати звернулися до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Генерального прокурора України Ірини Венедиктової щодо політично вмотивованого переслідування українських активістів.

Звернення

Вже не перший місяць по всій Україні спостерігається спроба реваншу проросійських сил через політичні утиски та репресії по відношенню до українських активістів. Силами недореформованих правоохоронної та судової систем прислужники Москви все частіше здійснюють спроби дискредитації учасників Революції гідності, добровольців української армії, волонтерів та громадських активістів.

Так, 23 лютого 2021 року рішенням недолюстрованого судді Приморського районного суду Одеси зроблено черговий крок політичного судового безчинства. За надуманими звинуваченнями активістам Сергію Стерненку та Руслану Демчуку присудили по 7 років позбавлення волі з частковою конфіскацією майна. Обвинувальний вирок базувався на єдиних свідченнях керівника Одеського відділення проросійської партії «Родіна» Сергія Щербича, який у найважчі для української держави часи активно агітував за «руский мір».

Сьогодні судова система в Україні перетворилася на знаряддя тиску та усунення незручних для влади людей. У 2010 році кремлівський ставленик Янукович уже пробував запустити в Україні маховик політичних репресій - переслідувань та ув`язнень своїх опонентів. Усі ми добре пам`ятаємо, чим завершилася його спроба.

За явно сфальсифікованими справами сьогодні чимало патріотів перебувають під слідством органів внутрішніх справ, прокуратури та Служби безпеки України. Органи правопорядку все частіше отримують обриси інструментів політичної розправи, а не виконують свої конституційні обов'язки, серед яких безпека та захист кожного українця.

На жаль, українська система прокуратури та судочинства все більше нагадує російську машину тоталітаризму, де вже другий рік справжній український патріот та кримський активіст Олег Приходько очікує на своє звільнення у Остові, повністю позбавлений права на справедливий суд та ефективний засіб юридичного захисту.

Сьогодні ми бачимо системні переслідування українських активістів спрямовані на залякування громадянського суспільства. Ми, як представники громади, усвідомлюємо свою відповідальність за недопущення втрат тих прав і свобод, що відстояні українцями під час Революції Гідності.

Ці події стали можливими у зв`язку з відсутністю політичної волі реформувати судову систему України, щоб унеможливити ручне керування служителів Феміди та виконання ними політичних замовлень. Це є абсолютною безкарністю, ницістю службовців, представників держави, які за «ламаний російський рубль» готові зраджувати свою присягу українській державі та українському народові.

На знак солідарності українського суспільства та з метою демонстрації єдності в боротьбі з реваншем проросійських сил ми вимагаємо від Президента України негайної реакції на політичні розправи та упереджені дії, а також на загальний стан справ у судовій та правоохоронній сферах.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.