На Івано-Франківщині призупиняють рух транспорту та навчання в освітніх закладах

В Івано-Франківську відбулась Обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Комісія прийняла ряд рішень для запобігання поширенню COVID-19 на території Івано-Франківської області.

Зокрема, комісія вирішила призупинити регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі теиторії області (внутрішньо-обласні маршрути), приміському залізничному сполученні, міському автомобільному та електротранспорті у міському сполученні.

Дозволяється рух легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років.

Дозволяється рух службового або орендованого автотранспорту за умови забезпечення водіїв та пасажирів засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Нацполіції.

Призупиняється освітній процес у закладах дошкільної освіти.

Навчання у закладах середньої освіти, професійно-технічної та вищої освіти переводиться на дистанційне навчання.

На період карантину роботодавцям рекомендується по можливості перевести працівників на режим дистанційної роботи.

На території області встановлюються контрольно-пропускні пункти для проведення температурного скринінгу, опитування осіб щодо наявності симптомів гострих респіраторних хвороб. За наявності симптомів рекомендувати такій особі звернутись до закладів охорони здоров’я, а дані про таку особу направити в Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.