Чоловік, який продавав інформацію з обмеженим доступом, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо чоловіка, який продавав інформацію щодо перетину державного кордону України, громадянами України та іноземцями, транспортними засобами та строків їх перебування на території України.

Обвинувачений вчинив несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства; несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства.

Клієнтів шукав через Інтернет, послугу оцінив у 200-300 гривень.

Інформацію придбавав у інших осіб таким самим шляхом, але дешевше, а вже далі перепродував, надсилаючи через месенджери покупцям. У вчиненому щиро розкаявся, зазначив, що сприяв досудовому розслідуванню, з`являючись за викликами та надаючи покази. Просив суд суворо його не карати та погодився з покаранням, запропонованим прокурором.

Суд визнав чоловіка винним і визначив обвинуваченому остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - позбавлення волі на строк два роки.

На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.

Вирок винесла суддя Олеся Зеленко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.