Податківці просять музикантів та ведучих задекларувати доходи

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що музиканти та ведучі, які надавали послуги видовищно-розважального характеру на весіллях, випускних вечорах, дитячих святах, днях народженнях тощо, але не зареєстровані підприємцями, мають задекларувати свої доходи.

Такі доходи слід задекларувати до 1 травня 2021 року шляхом подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

«Декларація про майновий стан і доходи громадянами подається до державної податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси. Подати її можна особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством. Отриманий дохід від надання послуг розважального характеру підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором за ставкою 1,5 відсотка», - йдеться у повідомленні ДПС в Івано-Франківській області.

Термін сплати задекларованих сум – 1 серпня 2021 року.

«Одночасно нагадаємо, що систематичне здійснення діяльності фізичних осіб з метою отримання доходів, передбачає державну реєстрацію як суб’єкта господарської діяльності. Тобто, обов’язок декларувати доходи виникає у тих музикантів, шоуменів, які не зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.