Франківець, який до смерті побив співжительку, отримав 5 років тюрми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо жителя Івано-Франківська, який вбив співмешканку через необережність.

18 грудня компанія людей вживала спиртні напої у квартирі. 19 грудня учасники застілля продовжили вживати алкогольні напої. Між чоловіком та жінкою виник словесний кофлікт через те, що вона хотіла їхати додому. В ході конфлікту чоловік вдарив жінку, внаслідок чого вона впала з прискоренням з висоти власного зросту в туалетну кімнату, вдарившись ділянкою тулуба об унітаз. Після цього він підняв потерпілу, вивів з туалету, між ними знов розпочався конфлікт, під час якого він штовхнув її, внаслідок чого остання впала та вдарилась головою до неробочого унітазу, який знаходився у коридорі квартири.

Потерпіла зазнала важких ушкоджень, була госпіталізована до ЦМКЛ, померла у реанімаційному відділенні лікарні.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред`явленому обвинуваченні за ст.121 ч.1 КК України визнав частково. Пояснив суду, що з загиблою вони зустрічалися, деякий час жили разом, між ними були добрі відносини. В той вечір йому було погано, вона не захотіла йому допомогти, через що вони сварилися. Наступного дня потерпіла хотіла йти додому, він її не пускав, між ними була шарпанина в коридорі квартири, визнає, що вдарив її один раз ногою в спину, від удару потерпіла вдарилася до унітазу. Далі він завів її до ліжка, їй було погано, скаржилася на біль в животі. Він залишив потерпілу на ліжку та пішов з квартири по справах. В той день до цієї квартири не повертався. Після зміни прокурором обвинувачення, в повному обсязі визнає себе винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.119 ч.1 КК України, тобто визнає, що вчинив вбивство через необережність. Визнає всі обставини, що викладені у зміненому обвинуваченні. Розкаюється у вчиненому, шкодує, просить вибачення у матері. При призначенні покарання просить врахувати, що він відшкодував шкоду потерпілій, стан здоров`я.

Мати померлої розповіла, що обвинувачений поводився агресивно щодо її дочки та бив її. Два дні дочка була при свідомості та розповіла їй про те, що її сильно побив, розповідала, що бив її ногами в живіт, інші частини тіла та залишив її на квартирі, а сам кудись пішов. Від отриманих травм дочка померла в лікарні 24.12.2017 року. Щодо цивільного позову просить залишити його без розгляду. Просила призначити обвинуваченому суворе покарання.

Обставиною, що пом`якшує покарання є щире каяття обвинуваченого у вчиненому, добровільне відшкодування шкоди потерпілій.

Обставиною, що обтяжує покарання є вчинення злочину обвинуваченим в стані алкогольного сп`яніння.

При призначенні покарання суд враховує дані, що характеризують обвинуваченого, те, що він вперше притягається до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується, його вік, стан здоров`я. Суд також враховує думку потерпілої щодо призначення покарання.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.119 ч.1 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років.

Строк відбування покарання обвинуваченому рахувати з часу фактичного затримання з 24 січня 2018 року.

Вирок винесла суддя Наталія Деркач за участю прокурорів: Харуна Ю.В., Данищука Д.М.,

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.