В Івано-Франківську затвердили нову мережу міських маршрутів

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради затвердив нову мережу міських маршрутів, яка вступить у дію вже з 1 квітня. Це рішення діятиме на території усієї об’єднаної громади.

Начальник управління транспорту і зв’язку Андрій Гіглюк зазначив, що відповідно до нової мережі комунальний маршрут №40 продовжать до Крихівців, а також №55, який зараз курсує до Крихівців, планують пустити до Драгомирчан.

За його словами, зникають приватні маршрути №23 та №31. За їхнім маршрутом уже курсує комунальний автобус №49. Адже його вже з 1 лютого продовжили до села Микитинці. Також припиняє свою роботу маршрут №43. Замість нього можна під’їхати комунальними маршрутами №27 і №33.

Андрій Гіглюк також повідомив, що невдовзі оголосять новий конкурс та визначать нових перевізників на ті маршрути, де закінчилися договори.

«Надалі будемо розвивати громадський транспорт міста та збільшувати парк автобусів та тролейбусів КП «Електроавтотранс» в майбутньому з повним заміщенням ринку приватних перевізників. Тому що це А) – комфорт, Б) – безпека та допомога пільговим категоріям населення», – ділиться заступник міського голови Михайло Смушак.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків нагадав, що впродовж наступних 5 років він планує повністю перевести місто на комунальний транспорт. Він наголошує, що за один рік це зробити неможливо, тому щороку поступово, з урахуванням усіх факторів (зокрема нарікань мешканців) будуть запускатись нові комунальні маршрути.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.