Водія сміттєвоза, через якого загинув працівник, відбувся умовним терміном

Косівський районний суд виніс вирок щодо водія сміттєвоза, який порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людини.

23 березня 2019 року водій та вантажник здійснювали роботи зі збору та вивезення твердих побутових відходів по сміттєвих майданчиках м.Косова.

Відповідно до висновку експертизи з безпеки життєдіяльності від 31.08.2020 вантажник та водій, які виконували роботи підвищеної небезпеки, а саме вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів, не пройшли спеціального навчання та перевірки знань відповідно нормативно-правових актів з охорони праці.

Під час завантаження контейнера, внаслідок порушенням водієм інструкцій з охорони праці, вантажник був затиснутий у букері, який обладнаний гідравлічним пристроєм для піднімання контейнерів, перекидання їх в бункер та пресування та отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці події.

Відповідно до висновку судово-медичного експерта смерть вантажника настала внаслідок поєднаної травми органів черевної порожнини та хребта із розривом брижі кишківника, переломом поперекового відділу хребта, яка супроводжувалася травматичним шоком важкого ступеня.

В судовому засіданні обвинувачений винним себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. В скоєному щиросердечно розкаюється, просив суворо не карати.

Потерпіла подала до суду заяву, в якій просить обвинуваченого суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 272 КК України та призначити покарання - у вигляді 5 (п`яти) років обмеження волі з позбавлення права виконувати роботи пов`язані з підвищеною небезпекою терміном 1 (один) рік.

Керуючись ст.75 КК України, суд звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк - 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Володимир Гордій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.