В Івано-Франківську винуватець смертельної аварії відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо водія, який скоїв смертельну аварію на вулиці Івасюка.

2 листопада 2020 року близько 16:30 водій «Москвича» збив на пішохідному переході жінку.

Жінка померла на місці події від численних травм.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю, ствердив все вищенаведене відповідно до викладеного. Пояснив, що проявивши неуважність вчинив наїзд на потерпілу, про що дуже жалкує, критично оцінює свій вчинок, щиро розкаюється у вчиненому, усвідомлює, що своїми діями вчинив злочин, запевнив суд, що такого більше не повториться, просить суворо його не карати.

Потерпілий в судовому засіданні вказав, що завдану матеріальну шкоду йому відшкодовано в повному обсязі, претензій будь-якого характеру до обвинуваченого він не має, просить суворо його не карати, однак позбавити права керування транспортними засобами.

Суд врахував висновок філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області, що «виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства (у тому числі окремих осіб)».

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначив покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік. Керуючись ст.75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, встановивши іспитовий строк - 1 (один) рік.

Вирок винесла суддя Інесса Болюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.