На Івано-Франківщині збудували 14 соціальних об’єктів

У Івано-Франківській області в рамках «Великого будівництва» збудовано, реконструйовано або відремонтовано 14 соціальних об’єктів – 6 дитячих садочків, 5 шкіл та 3 спортивних об’єкта. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

На реалізацію таких проєктів було виділено у 2020 році 122,0 млн грн: з Державного фонду регіонального розвитку – 108,2 млн грн, з бюджетів органів місцевого самоврядування – 13,6 млн грн та 200 тис. грн власні кошти.

Дитячі садочки

Завершення будівництва та реконструкції шести дитячих садочків покращило умови навчання для 330 дошкільнят.

Реконструкція незавершеного будівництва універсального блоку школи під дитячий садок в с. Гринівці, Тлумацького району Івано-Франківської області (коригування кошторисної документації) (в межах заходів комплексного енергозбереження).

Завдяки реконструкції приміщення під дитячий садок, створено 60 нових місць для навчання. У закладі встановлено енергозберігаючі вікна, змонтовано внутрішні системи електро-, водо-, теплопостачання, утеплено фасад. Садочок укомплектовано меблями, обладнанням та інвентарем.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 12,4 млн грн.

Реконструкція майстерні Марківської гімназії з добудовою приміщень дошкільної групи по вул. Січових Стрільців, 124 в с. Марківка Коломийського району Івано-Франківської області.

У гімназії реконструювали майстерню, влаштували фундаменти, стіни, перегородки, встановили віконні та дверні блоки, перекриття та покрівлю. Також провели внутрішні роботи, благоустрій та озеленення території.

В результаті реконструкції створено 50 нових місць для навчання.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 5,9 млн грн.

Реконструкція нежитлової будівлі (приміщення старої школи) по вул. Грушевського, 61а в с. Лісний Хлібичин Коломийського району Івано-Франківської області під дитячий садок.

Стару школу реконструювали під сучасний дитячий садок з їдальнею, спортивним та актовим залами.

Відтепер садок може вмістити на 50 дітей більше.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 10,0 млн грн.

Дитячий садок на 40 місць в с. Верхній Ясенів, Верховинського району Івано-Франківської області. Нове будівництво (коректура проєкту).

Побудували садочок, провели зовнішні та внутрішні опоряджувальні роботи, сантехнічні роботи, роботи з електропостачання, облаштували універсальну залу для фізкультурних та музичних занять.

В результаті будівництва створено дошкільний навчальний заклад на 40 місць з комфортними ігровими та спальними кімнатами, медичним блоком з ізолятором, харчоблоком, побутовими та господарськими приміщеннями.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 13,7 млн грн.

Реконструкція дитячого садка «Сонечко» на вул. Тиха, 6а в смт. Богородчани Богородчанського району, Івано-Франківської області.

Дитячий заклад реконструювали та добудували двоповерховий додатковий корпус. У закладі встановлено новітні системи опалення та впроваджено інноваційні енергозберігаючі технології, встановлено ліфт для дітей з обмеженими фізичними можливостями, закуплено нові меблі та обладнання для дитячих кімнат та концертно-музичної і спортивно-ігрової зал. Територію озеленили та здійснили благоустрій.

Завдяки реалізації проєкту створено сучасний дошкільний навчальний заклад на 75 місць для дітей та додатково забезпечено 15 робочих місць.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 10,8 млн грн.

Реконструкція будинку культури під дитячий садок в с. Пороги Богородчанського району Івано-Франківської області.

Завдяки реконструкції будинку культури під дитячий садок створено новий дошкільний навчальний заклад на 55 місць. У закладі є зал для занять музикою та проведення культурних та святкових заходів, медична кімната та ізолятор, харчоблок, методичний кабінет.

У закладі провели загальнобудівельні роботи, встановили системи водопостачання, водовідведення, опалення, електропостачання, вентиляції, пожежної безпеки. Для будинку культури придбали обладнання, а також на території провели благоустрій.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 20,6 млн грн.

Школи

Завдяки програмі «Велике будівництво» у п’яти школах в Івано-Франківській області поліпшено умови для навчання 2492 учнів.

Капітальний ремонт Замулинецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» в с.Замулинці Матеївецької сільської ради ОТГ Коломийського району Івано-Франківської області (в рамках проведення заходів з енергозбереження).

У школі замінили покрівлю шахрового даху на сучасну із тривалим терміном експлуатації та ефективними гідро-ізолюючими властивостями, замінили підлогу, відремонтували навчальні кабінети та їдальню, виконали електромонтажні роботи, відремонтували каналізацію.

Відтепер 256 учнів навчаються у покращених умовах.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 7,5 млн грн.

Капітальний ремонт Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 по вул. Ринкова, 5 в м. Городенка Івано-Франківської області (впровадження комплексних заходів по енергоефективності).

В ході ремонту утеплили стіни і цоколь, гідроізолювали фундамент, влаштували дах з металочерепиці та провели роботи з освітлення горища.

В оновленій школі навчаються 465 учнів.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 12,2 млн грн.

Реконструкція з добудовою Яремчанської ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів Івано-Франківської області.

В рамках проєкту завершено реконструкцію Блоку №1, де розміщені класні кімнати для 1 – 4 класів, учительська, бібліотека, спортзал та інші приміщення. Також реконструювали блоки № 2 і 3, в яких будуть розміщені їдальня з відповідними виробничими приміщеннями, актовий зал, класні кімнати для учнів старших класів, навчальні кабінети з лаборантськими, виробничі майстерні, адміністративні приміщення, санвузли та гардеробні.

В результаті реконструкції з добудовою створено 130 нових навчальних місць та комфортні умови для безпечного перебування 630 учнів.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 44,4 млн грн.

Впровадження енергозберігаючих заходів в Брошнів-Осадському ліцеї Брошнів-Осадської селищної ради ОТГ Івано-Франківської області. Капітальний ремонт.

У ліцеї утеплили перекриття технічного поверху, зробили зовнішнє утеплення фасадів, утеплили перекриття горища, утеплили та змінили покрівлю даху, встановили додаткові нові віконні системи спортзалу, здійснили благоустрій території.

В результаті ремонту створено комфортні умови для безпечного перебування 800 учнів.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 22,6 млн грн.

Капітальний ремонт будівель Гаврилівського ліцею (енергозберігаючі заходи – утеплення фасадів, ремонт даху, заміна вікон, дверей та підлорги) на вул. Українська, 78 в с. Гаврилівка Надвірнянського району Івано-Франківської області.

У закладі капітально відремонтували п’ять корпусів: навчальний корпус 1-4 класів, адміністрацію, навчальний корпус 5-11 класів, спортзал, басейн. В ході ремонту замінили дерев’яні вікона на металопластикові, утеплили фундамент будівлі, відремонтували, утеплили горище та фасади.

Відтепер 341 учень навчається в комфортних та безпечних умовах.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 11,0 млн грн.

Спортивна інфраструктура

Завдяки реалізації трьох об’єктів спортивної інфраструктури 283 102 мешканці Івано-Франківщини отримали змогу займатись спортом у зручних сучасних умовах.

Реконструкція футбольного поля в с. Черніїв Тисменицького району Івано-Франківської області (коригування).

Футбольне поле реконструювали та розширили до розмірів 60х90, влаштували систему дренажу, побудували бігову доріжку, здійснили благоустрій територій.

Проєкт має вплив на 260 000 чоловік населення.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 7,0 млн грн.

Розвиток молодіжного спорту в Івано-Франківській області шляхом проведення капітального ремонту спорткомплексу ім. Гемби А.П. по вул. Карпатській, 15 в м. Івано-Франківську.

У спорткомплексі здійснили капітальний ремонт легкоатлетичного манежу із прилеглими приміщеннями, облаштували футбольне поле загальною площею 7 775 м², встановили поліуретанове покриття бігових доріжок, закупили та встановили спортивне обладнання; провели електромонтажні робіти, облаштували дренаж футбольного поля та бігових доріжок, дощову каналізацію та поверхневе водовідведення, облаштували огорожу та провели благоустрій території.

Проєкт має вплив на 13 000 чоловік населення.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 34,0 млн грн.

Капітальний ремонт стадіону по вул. 22 Січня, 43А в смт. Брошнів-Осада, Брошнів-Осадської селищної ради об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області.

На стадіоні здійснили капітальний ремонт, облаштували сучасні бігові доріжки із поліуретанового покриття.

Скористатись оновленим стадіоном можуть 10 тис. людей.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 6,3 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.