Житель Косівщини, який викрав автомобіль, відбувся умовним терміном

Косівський районний суд виніс вирок уродженцеві Верховинщини, який викрав автомобіль у с.Яворові Косівського району.

24 квітня 2020 року чоловік проник до гаража, сів за кермо незачиненого автомобіля OPEL KADETT 1990 року випуску, та з використанням ключа, що був у салоні автомобіля, запустив двигун, після чого на вказаному автомобілі поїхав у напрямку с. Смодни Косівського району.

У с.Смодні не впорався з керуванням, з`їхав у кювет, де залишив транспортний засіб.

В судовому засіданні обвинувачений винним себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. В скоєному щиросердечно розкаюється.

Призначаючи покарання, суд враховував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання, а також думку потерпілого, який просить покарати обвинуваченого згідно закону.

Обставинами, які пом`якшують покарання, суд визнає: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, вперше притягується до кримінальної відповідальності.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 289 КК України та призначити покарання - 5 (п`ять) років позбавлення волі без конфіскації майна.

Керуючись ст.75 КК України, суд звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк - 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Володимир Гордій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.