У дністровській воді виявили присутність восьми металів

У 2020 році лабораторією моніторингу вод Західного регіону проаналізовано 🧪 645 проб поверхневих вод та проведено 32 211 вимірювань вмісту забруднюючих речовин в 54 пунктах моніторингу. Про це повідомили у Дністровському басейновому управлінні водних ресурсів.

Результатами досліджень в 35 масивах поверхневих вод басейну Дністра виявлено, як мінімум один раз, присутність ряду органічних речовин:

  • пестициди
  • поліароматичні вуглеводні
  • леткі органічні сполуки

У 23 масивах поверхневих вод на території Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької, та Одеської областей виявлено перевищення середньорічних концентрацій екологічних нормативів якості деяких хімічних речовин.

«Варто наголосити, що всі проби поверхневих вод досліджували на вміст металів. У всіх масивах поверхневих вод річкового басейну Дністра виявлено, як мінімум один раз, присутність 8 металів: нікель, купрум, ртуть, хром, свинець, цинк, кадмій, миш’як», - йдеться у повідомленні.

Найбільше забруднюючих речовин виявлено під час заборів води в Одеській області.

«За результатами досліджень найменша кількість забруднюючих речових – 5 пріоритетних та 4 речовини, специфічні для басейну Дністра – за рік виявлено у пунктах моніторингу: р. Лімниця (с. Осмолода), р. Свіча (с. Княжолуки); р. Луг (м. Ходорів) та р. Славська (с. Славське)», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.