У 2020 році на Івано-Франківщині зафіксували менше кримінальних правопорушень

9 лютого в Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області відбулося засідання колегії під головуванням начальника поліції, генерала поліції третього рангу Володимира Голубоша. На ній правоохоронці підсумували службову діяльність органів і підрозділів поліції Прикарпаття за 2020 рік.

Володимир Голубош зауважив, що минулий рік був насичений подіями, а до поліції надійшло 277 тисяч викликів громадян, а збільшення кількості повідомлень громадян не призвело до збільшення кількості злочинів.

«Кожного року збільшується кількість дзвінків і це свідчить про підвищення рівня довіри населення та реєстрацію усіх без винятку заяв та повідомлень. Приємним є те, що люди телефонують навіть для того, щоб висловити вдячність поліцейським за допомогу в тій чи іншій ситуації», - зазначив Голубош.

Підсумовуючи роботу за минулий рік, правоохоронці зупинилися на основних пріоритетах службової діяльності. Йдеться про підвищення якості та оперативності реагування на кримінальні правопорушення та інші події і підвищення ефективності розкриття та розслідування кримінальних правопорушень.

Начальник поліції області проінформував, що ускладнень в криміногенній ситуації області не відбулось, а рівень злочинності свідчить, що Прикарпаття і надалі залишається одним із безпечних регіонів: у 2020 році зареєстровано понад 6 тисяч 400 кримінальних правопорушень, що на 1 тисячу 43 менше ніж торік.

Також за минулий рік правоохоронці Івано-Франківщини розкрили усі навмисні вбивства, спрямували зусилля на протидію організованій злочинності, оперативно розкривали розбої і нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Водночас активізовано роботу з розкриття крадіжок з квартир, незаконних заволодінь автомобілями, вимагань, шахрайств та пошкоджень майна шляхом підпалу.

«Розкриття кожного, наголошу кожного злочину, є пріоритетним! Не залежно від ступення тяжкості, адже ми маємо допомогти всім людям, які звертаються до нас.», – запевнив Володимир Голубош.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.