На Косівщині збудують культурно-мистецький центр «Дзбан»

Регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, оприлюднила перелік 14-ти проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в Івано-Франківській області у 2021 році.

Серед них два проекти пов’язані з розвитком туристичної інфраструктури:

  • капітальний ремонт будівлі Музею писанкового розпису на вул. Чорновола, 43 в м. Коломия Івано-Франківської області;
  • нове будівництво культурно-мистецького центру «Дзбан» по вул. Миру в с. Старий Косів, Косівського району, Івано-Франківської області в рамках проекту «Створення культурно-мистецького туристичного комплексу «Мальований дзбан» в селах Вербовець та Старий Косів, Косівського району Івано-Франківської області.
«Цей креативний проєкт покликаний не тільки зберігати культурну спадщину, а й розширити туристичну привабливість та економічну спроможність краю. «Цим проєктом ми задіюємо широке коло верств населення з інших видів народних ремесел, що розвинуті на території Гуцульщини. Вважаємо, що підхід до неординарного вираження об’єктів культурного спрямування спричинить значне зацікавлення туристів до нашої місцевості, а мешканців – до самовираження», – зазначила майстриня кераміки Марія Гринюк.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року у Косові відбулася презентація проекту «Будівництво культурно-мистецького центру «Дзбан».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.