Франківець, який убив чоловіка, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо уродженця Рівненської області, який вбив чоловіка в Івано-Франківську.

24 серпня 2018 року біля продуктового магазину на перехресті вулиць Івасюка-Вовчинецька сталась бійка між двома компаніями людей, які розпивали спиртні напої.

В ході даною конфлікту, обвинувачений різко підвівся із лавки та штовхнув правою рукою в область грудної клітки потерпілого, при цьому не маючи умислу на протиправне заподіяння смерті, не передбачаючи можливість настання смерті, хоча повинен був і міг її передбачити, діючи з більшою обачністю.

Внаслідок протиправних дій потерпілий впав з прискоренням з висоти власного зросту, вдарившись головою об тротуарну плитку та згідно висновку судово-медичної експертизи №321 від 12.10.2018 отримав важкі тілесні ушкодження голови.

Одразу після падіння, потерпілий на декілька хвилин втратив свідомість. Прийшовши до тями, він направився додому.

24 серпня 2018 року потерпілого доставлено в Центральну міську клінічну лікарню, з якої в подальшому госпіталізовано до реанімаційного відділення Обласної клінічної лікарні, де він від отриманих тілесних ушкоджень помер.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю, ствердив все вищенаведене відповідно до викладеного. Пояснив, що в ході конфлікту, штовхнув рукою потерпілого, внаслідок чого той, будучи в стані алкогольного сп`яніння не втримав рівновагу та впав. Через деякий час він підвівся та пішов додому. Через декілька днів від працівників поліції дізнався, що потерпілий помер у лікарні. Наміру заподіяння смерті потерпілому у нього не було. Усвідомлює, що своїми діями вчинив злочин, на даний час щиро розкаюється у вчиненому, критично оцінює свій вчинок, запевнив суд, що такого більше не повториться, просить суворо його не карати.

Суд кваліфікував дії чоловіка як вбивство через необережність.

В досудовій доповіді органу пробації у обвинуваченого наявний середній ризик вчинення повторного кримінального правопорушення та середній ризик небезпеки, яку він становить для суспільства. Івано-Франківський МРВ філії ДУ "Центр пробації" в Івано-Франківській області вважає, що виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства (у тому числі окремих осіб).

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України та призначити покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі. Керуючись ст.75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, встановивши іспитовий строк - 1 (один) рік.

Вирок винесла суддя Іннеса Болюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.