На Івано-Франківщині виявили два незаконні соціальні заклади

За інформацією департаменту соціальної політики облдержадміністрації в Івано-Франківській області є 24 установи, які надають соціальні послуги. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Згідно реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців на Прикарпатті 30 установ та ФОПів надають послуги з догляду із забезпеченням проживання.

Проблемним є питання виявлення приватних і незареєстрованих надавачів таких послуг, адже згідно чинного законодавства перевірка приміщення чи території може проводитися тільки за рішенням суду.

«Нам необхідно продумати механізм перевірок та виявлення незареєстрованих установ, створити робочу групу, яка б координувала проведення цієї роботи в районах і територіальних громадах області», – зауважила заступниця Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Представник ГУ Нацполіції в області повідомив, що згідно оперативних перевірок в Івано-Франківську уже виявлено два незаконні заклади, робота розпочата в Коломийському районі і найближчим часом перевірки будуть проводитися у всіх районах області. За фактами виявлених порушень внесено відповідні відомості до ЄРДР, що дозволить отримати рішення суду для перевірки.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.