Обласна рада просить встановити мораторій на підвищення вартості енергоносіїв

Обласна рада звернулася до Президента України В. Зеленського, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на один рік на підвищення тарифів на енергоносії. Таке звернення прикарпатські обранці ухвалили на позачерговій третій сесії обласної ради, яка відбулася 20 січня 2021 року.

«Люди у відчаї, адже їм просто не залишили вибору. Реагуючи на звернення наших краян з метою недопущення підвищення цін на енергоносії для населення депутатські фракції в обласній раді Всеукраїнського об’єднання «Свобода», політичної партії «Європейська солідарність», політичної партії «За майбутнє», Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», політичної партії «Платформа громад» ініціювали проведення позачергової сесії з єдиного питання порядку денного “Щодо необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на один рік на підвищення тарифів на енергоносії», – зауважив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

За результатами обговорення депутати обласної ради схвалили звернення до Президента України В. Зеленського, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою запровадити мораторій терміном на один рік на підвищення вартості паливно-енергетичних ресурсів і комунальних послуг.

Рішення “Про звернення обласної ради щодо необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на один рік на підвищення тарифів на енергоносії” підтримали 67 депутатів обласної ради.