Чоловік, який напав на бармена в магазині, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо жителя Івано-Франківська, який вчинив хуліганські дії у магазині в Івано-Франківську.

24 травня 2019 року приблизно о 17.00 обвинувачений зайшов до приміщення магазину «Пиво Маркет», що на вул. Ольги Кисілевської, 37 у м. Івано-Франківську, в якому в той час на своєму робочому місці перебував бармен, а також відвідувачі закладу. Будучи в стані алкогольного сп`яніння обвинувачений підійшов до бармена та застосував аерозольний балон із вмістом невстановленої речовини дратівливої дії, призначеної для спричинення тілесних ушкоджень, розпиливши з нього речовину в ділянку обличчя.

Після вчинених протиправних дії, у повітрі поширився різкий дратівливий запах по всьому закладу, чим зірвано роботу магазину «Пиво Маркет», а бармену спричинено хімічний опік очей. Обвинувачений забрав гроші з каси і намагався залишити заклад, адле його не пускали відвідувачі. Однак, йому вдалося вирватись і забрати 2600 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю. Пояснив суду, що він зайшов до приміщення магазину, де за барною стійкою перебував потерпілий, з яким він дружить напротязі п`яти років. Потерпілий був винен йому гроші, він був роздратований, перебував в стані алкогольного сп`яніння, тому підійшов до потерпілого та розпилив йому в очі газовий балончик, після чого забрав з каси кошти в сумі 2600 гривень, які там знаходилися. Просить врахувати, що він щиро розкаюється, працює, повністю відшкодував потерпілим спричинену шкоду, вони не мають до нього претензій та просять суворо не карати, шкодує про вчинене.

Потерпілий в судове засідання не з`явився, однак належним чином повідомлявся судом про час та місце розгляду справи. Відповідно до поданої заяви претензій до обвинуваченого не має, просить суворо його не карати, не позбавляти волі.

Суд визнав чоловіка винним та призначив обвинуваченому покарання за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі на строк чотири роки. На підставі ст.75 КК України, звільнив його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк два роки.

Вирок винесла суддя Наталія Деркач.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.