Житель Калущини, який вчинив стрілянину на ринку, отримав два роки виправних робіт

Калуський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю с.Підмихайля, який влаштував стрілянину на ринку у Калуші.

Подія сталась 13 липня 2018 року близько 21:00.

Обвинувачений побачив на ринку по вул.Стуса знайомого, який укладав бруківку. З цим чоловіком він був у неприязних стосунках. Ввечері він прийшов на ринок та двічі вистрілив з пістолета потерпілому у груди, після чого втік з місця злочину.

Потерпілий отримав тілесні ушкодження, які експерт кваліфікував як легкі.

Пістолет він знайшов на березі річки Лімниці у 2016 році. Експерт визначив, що вилучений пістолет «ZORAKI-MOD.914» є вогнепальною зброєю придатною для стрільби. Дана зброя є гладко ствольним самозарядним пістолетом, виготовлений шляхом переробки стартово-сигнального пістолету кал. 9 mm P.A.K. «ZORAKI-MOD.914», промислового виробництва «АТАК arms ltd» (Туреччина), який був призначений виключно для подачі звукових сигналів шумовими (холостими ) патронами.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинених кримінальних правопорушеннях вину визнав повністю. Він пояснив, що у нього були неприязні відносини з потерпілим, оскільки він колишній чоловік його сестри. За час спільного проживання з сестрою він пив, гуляв, вчиняв сварки та скандали, викрав золоті вироби як його, так і сестри, а також гроші. Перед цією подією він неодноразово просив його повернути золото та гроші, однак останній не повертав, казав, що він з сестрою про все домовились. Однак ніякої домовленості між потерпілим та його сестрою не було. І через все сталася і така подія, оскільки він хотів його налякати. Він розуміє, що поступив неправильно, вважав, що вбити людину з пневматичної зброї неможливо, а тому і стріляв. Після вчиненого він поставив зброю в машину і поїхав. Коли його затримали працівники поліції зброї у нього не було, він потім показав, де зберігається зброя. Він після події розмовляв з потерпілим і вони порозумілись, потерпілий до нього претензій не має. У вчиненому розкаюється, просить суворо не карати.

Потерпілий в судове засідання не з`явився, однак подав до суду заяву, в якій вказує, що брати участі в судових засіданнях не має можливості, оскільки у нього хворіє неповнолітня дитина і потребує постійного лікування, тому просить розгляд справи проводити у його відсутності. Претензій матеріального і морального характеру до обвинуваченого не має, просить суд призначити йому покарання на розсуд суду. В разі зміни прокурором обвинувачення заперечувати не буде.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив покарання у вигляді 2 ( два) років виправних робіт за місцем праці з відрахуванням 20 відсотків із суми заробітку в дохід держави.

Вирок виніс суддя Олег Мигович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.