У Надвірнянській художній школі встановили сонячну електростанцію

У Надвірнянській художній школі встановили та презентували сонячну електростанцію. Про це повідомили в Надвірнянській міській раді.

«Головна перевага сонячних панелей очевидна – після їх встановлення та підключення, художня школа може генерувати свою власну електроенергію й зменшує свою залежність від електропостачальника та скорочує витрати на електроенергію», - йдеться у повідомленні.

Даний проект став можливим завдяки спецкоштам (а це майже 300 тис. грн.) відділу культури, молоді та спорту Надвірнянської районної державної адміністрації.

Щодо самої електростанції, то її потужність становить 15 кВт. Гарантія на різне обладнання станції становить від 10 до 20 років.

Переможцем через електронну систему публічних закупівель PROZORRO стала компанія «Енергія сонця. Альтернативна енергія» з м. Івано-Франківськ.

«Надвірнянська художня школа – це перша бюджетна установа в області, яка встановила сонячну електростанцію на теренах Івано-Франківської області та перша художня школа в Україні, яка має змогу користуватись альтернативним джерелом електроенергії», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.