На Яремчанщині спалюватимуть відходи нафтовидобутку

Фото ілюстративне

Товариство з обмеженою відповідальністю «Бан-БК» планує проводити утилізацію відходів нафтовидобутку з метою отримання електроенергії.

«Виробничий процес відбувається по загальноприйнятій схемі роботи ТЕС, але паливом є відходи, які згорають в спеціально пристосованій для цього топці. Дані відходи збираються в районі неконтрольованого витоку вуглеводневої суміші через устя раніше ліквідованих свердловин ( із за негерметичності ізоляції) за межами діючих спеціальних дозволів на користування надрами. А також передбачається, оброблення та утилізувати інші вуглеводневі відходи, які відповідають технології TCG-UC W2GE з метою отримання електроенергії», - йдеться у повідомленні компанії.

Діяльність планують проводити в межах отг Ворохта (населені пункти Татарів, Піги, Ворохта) с. Микуличин, с.Поляниця, с. Делятин Івано-Франківської області Надвірнянського району.

«Територіальна альтернатива не розглядається, адже місця утворення відходів є негерметично ліквідовані свердловини, які пробурені в період 1950 – 2000 р.р. і мають визначене незмінне положення з відповідними географічними координатами», - йдеться у повідомленні.

Планується що об’єм збирання відходів становитиме до 1000 т/міс з об’єктів даного регіону. Добовий об’єм зберігання, оброблення та утилізації відходів складає до 50 т. Потужність ТЕС до 120 мВт/год.

«При експлуатації об’єкту буде вплив на повітряне середовище у вигляді викидів парів бензину, вуглеводнів фракції С12-С19, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки,парів пропан-бутану. Вплив на водне середовище відбуватиметься через утворення господарських, побутових та зливових стоків», - йдеться у повідомленні.

Усі зауваження і пропозиції громадськості необхідно надсилати до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, вул.Митрополита Василя Липківського, 35, м.Київ,03035. Контактні телефони: (044) 206-31-40; (044) 206-31-50, Контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна. Пошта для направлення зауважень і пропозицій, для процедур ОВД, що здійснюються Міндовкілля : OVD@mepr.gov.ua.

За даними ЄДРПОУ, кінцевим бенефіціаром ТОВ «Бан-БК» є житель Богородчан Боднарук Володимир Юрійович. Компанія зареєстрована в жовтні 2018 року. Статутний фонд становить 100 тис. гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.