Поліція розшукала зловмисників, які вкрали автомобіль

19 грудня до Івано-Франківського відділу поліції звернувся місцевий мешканець та повідомив про викрадення автомобіля. Чоловік вказав, що ввечері залишив легковик «ВАЗ 2110» у дворі багатоповерхового будинку, а вранці не виявив. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

«В ході проведення першочергових слідчих дій, поліцейські опитали мешканців будинку, встановили можливих свідків, відпрацювали виїзди з населеного пункту та подальші напрямки руху злочинців. Слідчі поліції переглянули відео з камер спостереження, які були встановлені неподалік місця викрадення автомобіля. Помітили момент скоєння злочину, коли зловмисники проникли в салон легковика та намагались його завести. Після невдалих спроб, крадії відштовхнули автівку на одну із прилеглих вулиць, завели її та поїхали в невідомому напрямку», - йдеться у повідомленні.

21 грудня оперативники обласного управління поліції спільно з поліцейськими Івано-Франківська та Коломийщини розшукали викрадений транспортний засіб в лісі поблизу села Виноград, що в Коломийському районі. В ході огляду місця події виявлено, що автомобіль знаходився у розукомплектованому стані та частково пошкоджений вогнем.

Того ж вечора правоохоронців розшукали і підозрюваних у злочині. Йдеться про 30-ти та 32-х річних мешканців Тисменицького та Коломийського районів.

Зловмисники раніше судимі за майнові злочини та незаконне заволодіння транспортом.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України. За скоєне зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.