У Коломиї планують побудувати сміттєпереробний комплекс

Фото ілюстративне

ТОВ «Підзембудкомунікації» (м.Київ) планує побудувати сміттєпереробний комплекс в м. Коломиї.

Метою проєкту є створення сучасного комплексу з приймання, сортування, переробки, утилізації, складування та захоронення твердих побутових відходів та деяких промислових відходів екологічно безпечним методом.

Потужність сміттєпереробного комплексу по вул. Шарлая передбачена до 130 тис. тон ТПВ в рік.

Комплекс функціонуватиме на території існуючого міського сміттєзвалища міста і отримуватиме 100% всіх ТПВ, які надходитимуть з міста Коломиї та району в радіусі 40 - 60 км в тому числі від підприємств аграрної промисловості.

Будівництво сміттєпереробного комплексу планується на земельній ділянці загальною площею 11,6 га на вул.Шарлая.

Зокрема, планують побудувати: будинок адміністративно-побутового корпусу, вагову, контрольно – пропускний пункт, гараж з майстернями, склад будівельних матеріалів, спецодягу, господарського інвентарю, пожежні резервуари (водойми), артезіанську свердловину, резервуар питної води, очисні споруди, дороги та проїзди, сортувальну станцію, контрольно-дезінфікуючу зону.

На полігоні ТПВ плануються наступні види робіт: приймання, сортування, переробка, утилізація, складування та захоронення ТПВ.

Кількість робітників на об’єкті буде становити 12 чоловік.

«Планована діяльність сприяє поліпшенню загальної соціально-економічної ситуації в районі за рахунок сплати податків у місцеві бюджети, створення нових робочих місць», - вважають ініціатори проєкту.

Усі зауваження і пропозиції громадськості необхідно надсилати до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, контактна особа: Тіщенкова Марина Олегівна – Директор департаменту екологічної оцінки та контролю (e-mail: OVD@mepr.gov.ua ), тел./факс. (044) 206-31-40 та 248-23 43.

За даними ЄДРПОУ, засновниками ТОВ «Підзембудкомунікації» є жителі Києва Куценко Олександр Анатолійович та Доценко Євген Юрійович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.