Чоловік, який підпалив чуже авто, відсидить три роки

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо жителя Івано-Франківська, який підпалив автомобіль.

Вночі 30 липня 2020 року, в обвинуваченого виник умисел на знищення чужого майна шляхом підпалу, а саме автомобіля марки «Volkswagen Passat».

Допитаний в судовому засіданні обвинуваченийвину у пред`явленому обвинуваченні не визнав. Пояснив суду, що злочину він не вчиняв. Потерпілого не знає, ніколи його не бачив, не мав з ним неприязних відносин. 30.07.2020 року він знаходився вдома. В даному житлі він проживає за погодженням з власником житла. Підробляв на будовах робочим. Не може пояснити чому потерпілий вказує на нього як на особу, що підпалила його автомобіль. Після перегляду відеозаписів з камер спостережень, заперечив, що підпалював автомобіль потерпілого. На відеозаписі біля магазину о 04:54:42 годин впізнає себе. Вказує, що він там купляв алкогольні напої. Просить винести виправдувальний вирок.

Допитаний пояснив суду, що близько 5-ї години ранку він проснувся від того, що ввімкнулося вуличне світло, яке виставлене на рух. Він проснувся від світла, виглянув у вікно і побачив обвинуваченого, який відходив від його автомобіля шкутильгаючи та побачив, що палає його автомобіль. Вибіг на вулицю, намагався сам гасити пожежу, від чого мав опіки руки. Викликав поліцію, пожежників. Під автомобілем був старий пакет з вмістом старих в ньому речей. Стверджує, що він впізнав обвинуваченого по одягу, який той завжди носив і по тому, що він шкутильгає на ногу і впізнає його на даний час, як особу яка підпалила його автомобіль.

До підпалу автомобіля бачив обвинуваченого біля сміттєвих баків, який рився у них, які знаходяться за 20 м. від його будинку та робив йому зауваження щоб він сміття не залишав на землі, а назад вкидав у сміттєвий бак. Підпал автомобіля вважає помстою за його зауваження. Також звертає увагу суду на те, що обвинувачений зафіксований на відеозаписах з камер зовнішнього відеоспостереження за 30.07.2020 року по вул. Є.Коновальця, в м. Івано-Франківську та в магазині, який знаходиться близько від його житла та в час, коли було підпалено автомобіль. Підстав оговорювати обвинуваченого він не має, також не має до нього жодної неприязні. Цивільний позов не заявляв. Щодо покарання покладається на розгляд суду.

Суд визнати чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.194 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі строком - три роки.

Вирок винесла суддя Наталія Деркач.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.